Archive for the ‘Fotografie’ Category

Mijn vliegvis momenten in 2013

vrijdag, december 20th, 2013

Het lijkt een beetje een traditie te worden, want ook dit jaar heb ik weer een aantal van mijn mooie vliegvis momenten in een dia-show gezet…. Ik hoop dat jullie een beetje met mij kunnen genieten…

Ik wens jullie allemaal een gezond en visrijk 2014… !

 

Wahnsinn am Wasser… een mooie dag net achter Keulen…

zondag, mei 5th, 2013

Soms heb je geluk en krijg je de mogelijkheid om ergens te kunnen vissen waar je normaal gesproken niet zo maar terecht kunt. Als die gelegenheid dan ook nog samen valt met een dag waarop de omstandigheden optimaal zijn….. Dan heb je echt mazzel…..

Heerlijke top locatie... Kop leeg... midden in de natuur...

Heerlijke top locatie… Kop leeg… midden in de natuur…

Afgelopen vrijdag had ik het geluk weer eens zo’n dag mee te mogen maken. Het gezelschap kon niet beter. Samen met Bram, één van de ‘echte’ vismaten waar ik ook mee naar Oostenrijk ga, en Rolf Renel (moet ik hem nog verder introduceren…) hebben we de hele dag op een verenigingsstuk van een rivier net achter Keulen gevist. De waterstand was laag en tot nu toe waren de temperaturen nog niet echt in het voordeel van de vliegvisser, maar wie niet vist zal niet vangen… Dus op naar het water……

(meer…)

30 graden in Ierland… Warm, heet en droog….

zaterdag, juni 9th, 2012

Het weer is vaak een heet hangijzer als het om vissen gaat. Te koud, te veel wind, te lage luchtdruk, te hoge luchtdruk…. er is altijd wel wat, dat als een goed excuus kan dienen en het is vaak een welkome zandzak om je achter te verschuilen als je niks vangt…. Mmmm daar zet ik mezelf natuurlijk al gelijk klem, want in onze week vissen in Ierland hebben we het zo ontzettend warm gehad, dat dit nu toch echt de enige reden was waarom we geen zalm hebben kunnen vangen….. Tsja…. Maar eerst maar eens beginnen bij de start…..

Uitzicht op rivier de Moy vanuit ons bed and breakfast…

Onze reis begon op zondag 20 mei en verliep helemaal volgens plan… Vlucht op tijd, auto gepakt en een paar uur later al op de plek van bestemming… Foxford, Mayo county in Ierland. Een gemiddeld dorp dat voor een heel groot deel teert op de bezoekende (vlieg-) vissers die daar uit de hele wereld komen om op zoek te gaan naar zalm… De Moy kent een zeer gezond bestand aan Atlantische zalm en er wordt op deze rivier (en de andere kleinere rivieren) ook veel gevangen…..

(meer…)

Vliegvis mijmeringen… een terugblik op 2011

vrijdag, december 23rd, 2011

De donkere dagen rondom de Kerst… tijd om met een goed glas terug te kijken op alle mooie momenten die ik dit jaar weer heb mogen beleven…. Het was een prachtig jaar… Nieuwe plekken ontdekt, nieuwe vissen gevangen en nieuwe vrienden ontmoet…. Als 2012 maar half zo goed wordt als dit jaar, ben ik een tevreden mens……. Ik wens iedereen een fantastisch, avontuurlijk en vooral ‘vissig’ 2012..!

Een korte compilatie van de mooie momenten….

 

Finn

Alle mooie momenten van dit vallen in het niet bij wat we op 1 december van dit jaar mochten meemaken… Op die dag zijn we Opa en Oma geworden van ons eerste kleinkind Finn…. Hoe bijzonder is het om je kleinzoon te zien liggen en je te beseffen dat er ergens ook nog iets van jou zelf inzit…. Prachtig…!

Trotse Opa met zijn kers verse kleinzoon Finn... :-)

Even uitwaaien …..

vrijdag, december 9th, 2011

Na 2 dagen harde wind en zware buien, werd het hoog tijd om even naar buiten te gaan…  Ik ben blij dat het vandaag in elk geval droog lijkt en dat de wind is afgenomen… De laatste 2 dagen waaide het hier met windkracht 8 over het land en moest ik oppassen dat de hond niet ging ‘vliegeren’ …. en na een hele week op kantoor moet ik er in het weekend gewoon even uit…. Natuurlijk ook om te proberen weer zo’n platbek te vangen…

Hollands boerenland ...

(meer…)

Mijn vis momenten uit 2010… Even terugkijken…!

donderdag, december 23rd, 2010

Even een beetje aan het stoeien geweest met Aperture en wat foto’s van het afgelopen visjaar… Toch leuk om nog even te delen.

Ik kijk uit naar weer een prachtig en mooi nieuw vis-jaar… :-) !

httpvh://www.youtube.com/watch?v=QdoqZc93rQ8