Vliegvissers.nl vliegbinddag 2012…

Zet 65 vliegvissers midden in de winter bij elkaar… Laat ze hun bindspullen meenemen en je krijgt een fantastische dag ….. als het vissen in de winter wat minder wordt, houdt je als vliegvisser veel tijd over en heb je energie genoeg om andere dingen te gaan doen… Een van de dingen die veel vliegvissers dan oppakken is het maken van een nieuwe voorraad vliegen ….

De Vliegenbinder…. ;-)

Afgelopen zaterdag was het weer zover…. de Vliegvissers.nl vliegbind-dag stond weer op het programma… Na toch een flinke periode van voorbereiding, stonden er om een uurtje of 10 weer een dikke 60 man klaar om dit gedeelte van onze hobby met elkaar te delen…

Vliegenbinden kun je op heel veel niveaus doen en dat is ook het mooie ervan. De een bindt vliegen puur voor het gebruik (om te vissen dus…) de ander probeert de “vlieg” zoveel mogelijk te laten lijken op het origineel in de natuur….

‘s Morgensvroeg loopt het direct vol en zijn mensen al lekker bezig….

Een van de beste realistische binders (volgens mij ter wereld…) woont in Apeldoorn… Johan Put… Voor ons ‘gewone’ binders want niet alleen is Johan een meester in het hanteren van het gereedschap (kan geen techniek bedenken die hij niet beheerst…) , maar hij vindt het ook nog eens erg leuk om de kennis over te brengen en te delen…. Johan was dus net als vorig jaar weer van de partij om een aantal Bindworkshops te houden…. Met gebruik van zijn zelf ontwikkelde vleugelmateriaal weet hij de mensen te boeien en weten de mensen prachtige vliegen te binden…. Super werk …!

Een mooi kunstwerk van Johan Put…

Een tweede workshop werd gegeven door Jan Keur, een vliegvisser in hart en nieren en iemand die zijn passie met veel liefde en oog voor detail over wil brengen…. Jan had voor ons een thema gekozen dat in Nederland toch nog vaak in een vergeten hoekje ligt… De Natte-vlieg…. Ik heb er vorig jaar in Ierland voor het eerst kennis mee mogen maken en Wauw… wat een vangkracht hebben die dingen… ongekend en onbekend … Dus tijd om het woord te verspreiden…. Jan had een prachtige workshop voorbereid en heeft volgens mij een groot aantal mensen over de streep getrokken… Mooi …!!!

Super kennismaking met de natte vlieg…. Dank je Jan…!

Gedurende de dag worden er in verschillende hoekjes nog veel meer technieken en patronen met elkaar gedeeld… Van Garnaal-patronen voor de Zeeforel in (o.m.) Denemarken tot mooie technieken met CDC-vleugels… niets is teveel en veel wordt geleerd..

Naast het binden wordt er vooral ook veel gepraat, geneuzeld en kennis gedeeld…. Er was een tafel vol met 2e hands spullen die voor zachte prijzen aan elkaar werden overgedragen…. En er waren een boel lijnen, hengels en ander materiaal meegenomen om te kunnen proberen of bekijken….

Ook in klein verband worden technieken overgedragen…

Eigenlijk was het de bedoeling dat we een hele reeks aan lijnen in de klasse 5 zouden proberen, maar buiten stormde het en op een paar lijnen na is dit helaas dus niet gelukt…. Binnenkort maar eens wat regelen…. :-)

Live aanwezig met hun collectie… Maxwell & Strike…

Dit jaar was er voor het eerst ook een sponsor live aanwezig om hun (nieuwe) collectie aan ons te laten zien… Toch leuk om de mannen eens in levende lijve te kunnen ontmoeten…. Sowieso zijn dit soort dagen zonder sponsor toch een beetje kaler… Dank zij hen (Fly and Spin, Maxwell and Strike en Hooked on the Fly) konden we toch een mooie verloting houden om een deel van de ‘funding’ te kunnen regelen… Heel erg bedankt allemaal….!!!

Discussiëren en OH’en als het maar over vliegvissen gaat…

Toch een mooie en bijzondere wereld die vliegvissers onder elkaar… Ik heb weer ontzettend genoten en kijk met een voldaan gevoel terug op deze mooie dag… Op naar de volgende… Januari 2013 staat al weer geboekt…

Tags: , , , , , ,

10 Responses to “Vliegvissers.nl vliegbinddag 2012…”

 1. Rob van H. zegt:

  Leuk overzicht zo Sieger, jammer dat ik op de foto’s sta, dat haald het niveau toch wel wat omlaag ;) volgend jaar ben ik er zeker weer bij

 2. Dank je en je maakt het plaatje juist een stuk kleurrijker… ;-)

 3. Harlin zegt:

  Mooi overzicht en samenvatting.
  Maar volgende keer wel even vragen als je foto’s gaat gebruiken van een ander. Je kan niet alles zomaar van het web plukken. :?
  Gr Harry

 4. Ja je hebt gelijk Harry… zal het nooit meer doen…. Was het vergeten en voor ik het wist stond hij er al bij… Vind hem ook erg komisch…. Heb wel netjes je naam erbij gezet….

 5. inderk (Henk_Hu) zegt:

  Ziet er weer gezellig uit!
  Volgend jaar hoop ik er weer bij te zijn.

 6. Hoop ik ook Henk… zou mooi zijn…

 7. Dick Meijer zegt:

  Mooi verslag Sieger!
  Nu weet ik wat ik gemist heb. Niet de gehaktballen, maar de ongedwongen, kameraadschappelijke sfeer.
  Volgend jaar weer? Mocht ik geen lummelige fietsers tegenkomen, dan acht ik de kans groot ook aanwezig te zijn.

  Tot volgend jaar dan.
  Dick

  ps. je komt toch ook op de Forumdag in Baggelhuizen?

 8. Jan Keur zegt:

  Mooi verslag Sieger!
  Ik, en ik hoop iedereen, heb enorm genoten
  Volgende keer ben ik zeker weer van de partij

  Gr.

  Jan

Leave a Reply